Related

Boekentip: De HX factor

Hans van der Heijden en Ronald Meijers By 18 April, 2021No Comments

De Boekentip van Julius Winter is De HX Factor- Waarom het beter is om mensen geen ‘resources’ te noemen en nog 99 ideeën om organisaties menselijker te maken.

Samenvatting

Human resources – menselijke grondstoffen…. Wat een gruwelijke term. Het gedachtegoed van Human Resources Management (HRM) stamt uit het midden van de jaren tachtig en is gebaseerd op beheersing van de mens als productiefactor via planning en controle. We zijn 35 jaar verder, maar in de meeste organisaties is deze visie nog steeds dominant.

HRM moet veranderen in Human Experience Management – HXM – en zelf de leiding nemen over deze transformatie. Daarvoor reiken de auteurs in De HX Factor zo’n 99 praktische en soms revolutionaire ideeën aan in een gloedvol betoog om organisaties menselijker te maken. Niet alleen omdat het deugt – organisaties zijn tenslotte groepen mensen die samen een doel proberen te bereiken – maar ook omdat het werkt. Menselijke organisaties zijn namelijk gezonder, duurzamer, geliefder, lerender en succesvoller.

De HX Factor is een unieke bundeling van expertise en voorbeelden uit de praktijk van adviseurs van Deloitte Human Capital, een leidende consulting firma in Nederland en daarbuiten. De auteursopbrengsten van dit boek gaan naar de Stichting Lezen en Schrijven.